Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 88g121kcal16.4g0g6.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)55g192kcal7g38.2g1g1.8g
Tomaattimehu Marli110g16kcal1.1g3.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g66g36kcal2g4.2g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%22g61kcal6.4g0.5g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana697g945kcal66.6g99.4g31.4g4g
Valittu annoskoko348g472kcal33.3g49.7g15.7g2g
Annoskoko puolitettuna174g236kcal16.7g24.9g7.9g1g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322