Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 141g22kcal1.8g1.7g0.3g2.1g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kevytkerma56g68kcal1.8g2.5g5.6g0g
Valkoviini kuiva 28g19kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 85g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g7g6.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g11g28kcal2.5g0.1g2g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana697g349kcal13.4g11.4g22.4g4.8g
Valittu annoskoko349g175kcal6.7g5.7g11.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna174g87kcal3.4g2.9g5.6g1.2g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.6g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402