Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Tomaattimurska 180g53kcal1g9.5g0.4g3.4g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)5.1g5.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 14g3.7kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana698g264kcal4.4g30g12.2g8.2g
Valittu annoskoko349g132kcal2.2g15g6.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna174g66kcal1.1g7.5g3.1g2.1g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766