Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.8g6.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)5g13kcal0.6g0.6g0.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g165kcal1g1.5g17.5g0g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Chili mausteseos, Old El Paso0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Basilika, kuivattu 0.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.2g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana698g540kcal6.8g28.2g44.8g5.4g
Valittu annoskoko349g270kcal3.4g14.1g22.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna175g135kcal1.7g7.1g11.2g1.4g
Arvot/100g100g77kcal1g4g6.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432817