Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g12g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 19g37kcal0.5g0.1g3.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g83kcal1.4g1.8g7.2g3g
Valittu annoskoko35g42kcal0.7g0.9g3.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna18g21kcal0.4g0.5g1.8g0.8g
Arvot/100g100g118kcal2g2.5g10.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081