Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g27g108kcal10.5g4.3g5.4g3.2g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml18g24kcal1.2g3.7g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)6.1g31kcal0.8g2.1g2.1g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g44g119kcal26.8g1.5g0.7g7.5g
Sipuli (kuorittu)71g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl28g243kcal0g0g27.6g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)156g546kcal18.3g113.3g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g2177kcal117g256.6g76.2g23.8g
Valittu annoskoko350g1088kcal58.5g128.3g38.1g11.9g
Annoskoko puolitettuna175g544kcal29.3g64.2g19.1g6g
Arvot/100g100g311kcal16.7g36.7g10.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485