Rahkaaprikoosipullat

Tee aineksista (jauhot, hiiva, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, sulatettu margariini) normaali pullataikina veteen, kohotuksen jälkeen leivo pieniä litteitä piirakkapohjia halkaisijaltaan noin 10 cm, painele keskusta litteäksi täytettä varten.

Täytettä varten sekoita 2 purkkia rahkaa, desilitra sokeria, vähän vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä kaksi kananamunaa.

Aseta täytettä piirakkapohjille ja lisää keskelle vielä aprikoosinpuolikas tai neljännes, miten pikkutölkistä riittää.

Riippuu siitä kuinka isoja ja kuinka monta piirakkaa taikinasta tulee tehtyä.

Voitele reunat kananmunalla.

Paista 200 asteessa kunnes rahka hyytyy ja reunat ovat vaaleanruskeat, eli noin 10-15 minuuttia.

Vinkki: siistejä piirakkapohjia saa, kun kaulii tai taputtelee taikinan noin sentin paksuiseksi ja sitten isolla mukilla tai lasilla ottaa sopivat pyöreät pohjat taikinasta irti.

Jos muki tarttuu taikinaan niin se kannattaa kastaa jauhoihin ennen kuin painaa sen taikinaan.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri14g56kcal0g13.8g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Aprikoosit puolikkaina mehussa58g23kcal0.3g5.2g0g0g
Maitorahka Hyla 0,4% 125g69g44kcal7.6g2.9g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.138g484kcal18.4g94.1g3.3g5.3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen14g100kcal0g0g11.1g0g
Sokeri35g140kcal0g34.6g0g0g
Hiiva, 50g6.9g4.2kcal0.9g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1740kcal57.4g301.6g31.8g10.6g
Valittu annoskoko350g870kcal28.7g150.8g15.9g5.3g
Annoskoko puolitettuna175g435kcal14.4g75.4g8g2.7g
Arvot/100g100g249kcal8.2g43.1g4.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31281