Kuningatarpiirakka

Sekoita pehmeäksi vaahdoksi 3 dl sokeria ja 200 g margariinia.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa.

Lisää seokseen 3 dl maitoa sekä 6-7 dl vehnäjauhoja.

Lopuksi lisää 2 tl vaniljasokeria sekä 3 tl leivinjauhetta.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jauhotetulla kämmenellä taputtelu onnistuu hyvin).

Ripottele päälle 400g pakaste mustikoita ja 200g pakastevadelmia sekä n. 100g hyytelösokeria (tavallinenkin käy, mutta hyytelösokeri sitoo marjojen mehua uunissa).

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat vaaleanruskeat.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hyytelösokeri Dan Sukker17g68kcal0g16.8g0g0g
Pakastevadelma Pirkka, 1 pussi35g21kcal0.5g4.2g0.3g1.3g
Mustikka, 0,5 pss, 100 g69g23kcal0.3g4.4g0.4g2.1g
Leivinjauhe2.1g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.5kcal0g1.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.78g273kcal10.4g53g1.9g3g
Kevytmaito hyla (Valio)52g24kcal1.7g2.5g0.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)17g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen35g250kcal0g0g27.7g0g
Sokeri43g176kcal0g43.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1729kcal29.8g253g65.4g12.8g
Valittu annoskoko350g865kcal14.9g126.5g32.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna175g432kcal7.5g63.3g16.4g3.2g
Arvot/100g100g247kcal4.3g36.1g9.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31706