Mupuisen Jauhelihapitsa

Kuudelle hengelle eli pellillinen:

Pohja:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
6 dl jauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
400 g sika-nautajauhelihaa
500 g Yrtti-tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl grillimaustetta
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
3 tomaattia
300 g pizzajuustoa

Tee ensin pohja: Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Laita kulhoon lämmin vesi ja sekoita siihen jauho-hiiva-seos ja suola.

VAivaa taikinasta kiinteä pallo ja anna sen nousta 30 min.
Tee sillä aikaa täyte: Ruskista jauheliha ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kun vehnäjauhot ovat tarttuneet lihoihin, lisää vesi ja tomaattimurska.

Keitä, kunnes kastike on todella paksua.

Mausta.

Leikkaa tomaatit siivuiksi.

Muotoile taikinasta pellille ohut pohja, joka peittää koko pellin.

Kaada pohjan päälle kastike, lado sen päälle tomaatit ja juusto.

Paista n. 15 minuuttia 250 asteessa.

Mupuinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi62g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.1.9g6.5kcal0.2g1.3g0g0.1g
Yrtti-tomaattimurska (Pirkka)62g25kcal1.1g5.1g0.1g0.9g
Sika-nautajauheliha50g110kcal8.7g0g8.4g0g
Kuiva hiiva1.3g2.6kcal0.6g0g0g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.74g260kcal9.9g50.6g1.8g2.8g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Pizzajuusto, valio37g126kcal9.3g0g9.7g0g
Tomaatti, tuore37g7.5kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1075kcal60g116.8g40.2g9.4g
Valittu annoskoko350g538kcal30g58.4g20.1g4.7g
Annoskoko puolitettuna175g269kcal15g29.2g10.1g2.4g
Arvot/100g100g154kcal8.6g16.7g5.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32103