Porkkana-kesäkurpitsaneliöt

3 isohkoa porkkanaa raastettuna
1-2 sipulia silputtuna
2 kananmunaa
reilu ½ desiä maitoa
noin 90g cheddaria raasteena
1 kesäkurpitsa noin 1cm:n paksuisina viipaleina
½tl suolaa
1tl öljyä
1rkl tillisilppua

1. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa.

2. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja puolet suolasta ja hauduta niin kauan, kunnes neste on haihtunut.

3. Raasta porkkana ja valuta raasteesta liika neste pois.

4. Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, sipuli-kesäkurpitsaseos, porkkanaraaste, tillisilppu, juustoraaste sekä loput suolasta.

5. Laita seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

6. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Annoksesta tulee riittävästi pääruoaksi 3-4 hengelle (lisukkeeksi salaattia ja leipää, voi tarjota kyllä myös liharuoan kanssa).

Ruokaa voi tarjota myös pikku suupaloina suolaisen piirakan asemesta.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Irsk cheddar (Kerrygold), annos 150g35g138kcal8.9g0.7g11.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33g11kcal1.1g1.6g0g0g
Kananmuna kuoreton40g57kcal4.8g0g4g0g
Kesäkurpitsa113g19kcal0.5g2.8g0.7g0.8g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g549kcal32.6g24.8g35.4g7.6g
Valittu annoskoko350g275kcal16.3g12.4g17.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna175g137kcal8.2g6.2g8.9g1.9g
Arvot/100g100g79kcal4.7g3.5g5.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32971