Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g1501g1951kcal15g15g15g15g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.3g1.2g3.4g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Vesi1501g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g90g342kcal0.9g82.8g0.5g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7008g6197kcal58.6g358.2g124.4g46g
Valittu annoskoko3504g3099kcal29.3g179.1g62.2g23g
Annoskoko puolitettuna1752g1549kcal14.7g89.6g31.1g11.5g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026