Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 58g47kcal0.9g9.8g0g1.8g
Lanttu 29g8.4kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g70g67kcal14g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g29g50kcal0.5g0.6g5g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g4.1g4.9kcal0.1g0.2g0.4g0.1g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g146g37kcal1.3g6g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g491kcal34.6g37g21.6g5.2g
Valittu annoskoko352g245kcal17.3g18.5g10.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna176g123kcal8.7g9.3g5.4g1.3g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543