Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 467g3318kcal3.5g1.9g373.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 810g2778kcal82.5g566.7g9.7g28.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 156g100kcal5g7.5g5.4g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1557g601kcal2.5g127g1.4g23.4g
Voi 78g565kcal0.9g0.3g63.3g0g
Manteli 156g959kcal37.5g10.3g84.1g11.2g
Sitruunamehu, laimentamaton125g26kcal0.4g2g0g0.1g
Sokeri 134g544kcal0g133.8g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 37g86kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g17950kcal264.6g1699g1075.2g126g
Valittu annoskoko3528g8975kcal132.3g849.5g537.6g63g
Annoskoko puolitettuna1764g4488kcal66.2g424.8g268.8g31.5g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935