Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 101g46kcal0.5g8.3g0.2g4.1g
Peruna, keskikokoinen 60g54g32kcal0.8g7g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.8g7.9kcal0.3g0.2g0.6g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g2.8g6.6kcal0.1g0.7g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt28g13kcal0.9g1.4g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana706g278kcal6.2g38g9g10g
Valittu annoskoko353g139kcal3.1g19g4.5g5g
Annoskoko puolitettuna177g70kcal1.6g9.5g2.3g2.5g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374