Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali301g63kcal3.6g10.2g0.6g6.3g
Oliiviöljy 17g150kcal0g0g16.9g0g
Inkivääri, tuore, silputtu3.8g3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Soijakastike 7.5g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Ruohosipuli, tuore15g4.1kcal0.2g0.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana708g469kcal10g27.4g35.2g14g
Valittu annoskoko354g235kcal5g13.7g17.6g7g
Annoskoko puolitettuna177g117kcal2.5g6.9g8.8g3.5g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764