Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 192g779kcal0g191.8g0g0g
Puolukka 800g311kcal3.5g54.4g4g20.8g
Mannasuurimo, myllyn paras320g1120kcal40.6g222.4g6.4g12.8g
Vesi2240g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7104g4420kcal88.2g937.2g20.8g67.2g
Valittu annoskoko3552g2210kcal44.1g468.6g10.4g33.6g
Annoskoko puolitettuna1776g1105kcal22.1g234.3g5.2g16.8g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779