Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Bataatti, kuorittu 73g59kcal1.1g12.3g0g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Rypsiöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Vesi146g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g8.2g10kcal0.2g0.5g0.7g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g23g65kcal4.4g0g5.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 29g13kcal0.9g1.4g0.4g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana716g410kcal14.8g36.8g21g7.8g
Valittu annoskoko358g205kcal7.4g18.4g10.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna179g103kcal3.7g9.2g5.3g2g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548