Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2337g1780kcal43.9g362.3g4.7g23.4g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)390g584kcal39g42.9g27.3g0g
Sipuli 468g141kcal5.8g22.4g0.9g7.9g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)312g499kcal8.4g8.4g46.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g9g29kcal1.7g3.8g0.7g1.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 39g18kcal1.2g1.9g0.6g0g
Rypsiöljy 16g138kcal0g0g15.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7140g6377kcal200g883.4g193g66g
Valittu annoskoko3570g3189kcal100g441.7g96.5g33g
Annoskoko puolitettuna1785g1594kcal50g220.9g48.3g16.5g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075