Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)5g19kcal0.7g2.8g0.4g0.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1g7.6kcal0g0g0.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1g9kcal0g0g1g0g
Sokeri 0.3g1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g167kcal4.2g25.2g4.8g2.4g
Valittu annoskoko36g84kcal2.1g12.6g2.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna18g42kcal1.1g6.3g1.2g0.6g
Arvot/100g100g232kcal5.8g34.9g6.6g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979