Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g21g5.1kcal0.4g0.6g0.1g0.4g
Sipuli 7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g1.1g7.7kcal0g0g0.8g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g5.3g11kcal1.2g0g0.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)1.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g57kcal3.6g2g3.6g1g
Valittu annoskoko36g29kcal1.8g1g1.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna18g14kcal0.9g0.5g0.9g0.3g
Arvot/100g100g79kcal5g2.8g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573