Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g20g67kcal2.4g13.2g0.5g1.6g
Grahamjauho 1.2g4kcal0.1g0.7g0g0.1g
Siirappi 0.9g2.7kcal0g0.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.9g2.9kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.7g4.8kcal0.2g0g0.4g0.1g
Rypsiöljy 0.6g4.9kcal0g0g0.6g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g174kcal6.2g29.4g3.4g4.4g
Valittu annoskoko36g87kcal3.1g14.7g1.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna18g44kcal1.6g7.4g0.9g1.1g
Arvot/100g100g239kcal8.5g40.4g4.7g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010