Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen7.5g54kcal0.1g0.1g6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai7.5g26kcal0.9g5.4g0.2g0.2g
Luumu kivetön, kuivattu 7.5g15kcal0.3g2.8g0.1g0.6g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g6.2g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g272kcal4.2g31.8g13.8g1.6g
Valittu annoskoko36g136kcal2.1g15.9g6.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna18g68kcal1.1g8g3.5g0.4g
Arvot/100g100g373kcal5.8g43.7g19g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278