Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g1.3g6kcal0.3g0g0.5g0.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g1.3g7.4kcal0.3g0.3g0.6g0.1g
Siirappi 1.2g3.7kcal0g0.9g0g0g
Hiiva, 50g0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale4.3g15kcal0.6g2.4g0.3g0.2g
Grahamjauho 12g40kcal1.3g7.4g0.3g1.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl3.5g12kcal0.5g2.2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g168kcal6.2g26.4g3.6g4g
Valittu annoskoko37g84kcal3.1g13.2g1.8g2g
Annoskoko puolitettuna18g42kcal1.6g6.6g0.9g1g
Arvot/100g100g230kcal8.5g36.2g4.9g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286