Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 5.9g18kcal1.1g2.8g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Naudanliha keskiarvo 2.9g4.5kcal0.6g0g0.2g0g
Sianliha keskiarvo 2.9g6.4kcal0.5g0g0.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g58kcal4.4g5.8g1.6g1.2g
Valittu annoskoko37g29kcal2.2g2.9g0.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna18g15kcal1.1g1.5g0.4g0.3g
Arvot/100g100g79kcal6g7.9g2.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274019