Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 2250g4982kcal393.8g0g382.5g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Kauralese 150g540kcal27g68.4g11.6g26.3g
Kananmuna kuoreton 360g514kcal45g1.1g36.9g0g
Gouda juusto360g1548kcal97.2g0g126g0g
Voi 60g435kcal0.7g0.2g48.8g0g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g17294kcal1136.8g174g1333g64.8g
Valittu annoskoko3600g8647kcal568.4g87g666.5g32.4g
Annoskoko puolitettuna1800g4324kcal284.2g43.5g333.3g16.2g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272