Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g2095g503kcal37.7g62.9g10.5g39.8g
Sipuli 698g211kcal8.7g33.5g1.4g11.9g
Voi, 1 tl, 5 g105g765kcal1g1g83.8g0g
Valkosipuli 70g76kcal5.5g11.4g0.4g1.5g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g524g1100kcal120.5g0g68.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)120g192kcal3.2g3.2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7224g5693kcal353.2g224g364.4g106.4g
Valittu annoskoko3612g2847kcal176.6g112g182.2g53.2g
Annoskoko puolitettuna1806g1423kcal88.3g56g91.1g26.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573