Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 422g3059kcal5g1.7g342.8g0g
Sokeri 239g970kcal0g238.7g0g0g
Muna, annos 60g169g148kcal12.8g1.4g10.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 365g1254kcal37.2g255.8g4.4g12.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 169g565kcal0.1g137.6g0.1g2.4g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Raparperi 1405g473kcal9.7g77.3g1.4g19.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 562g361kcal18g27.1g19.7g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.8g0g0g
Sokeri239g970kcal0g238.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7224g15872kcal167g2022.8g757.2g70.2g
Valittu annoskoko3612g7936kcal83.5g1011.4g378.6g35.1g
Annoskoko puolitettuna1806g3968kcal41.8g505.7g189.3g17.6g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205