Eevan jauhelihainen hernesoppa

Huuhtele herneet hyvin ja laita yöksi likoamaan kahteen litraan kylmää vettä.

Siirrä aamulla kattila liedelle ja keitä herneitä vedessään noin tunnin ajan.

Paista jauheliha ja lisää se keittoon.

Jatka keittämistä toinen tunti.

Sekoittele välillä, ettei keitto pala pohjaan, pidä lämpötila maltillisena! Mausta keitto parilla teelusikallisella suolaa ja 1-2 tl meiramia.

Jauhelihan ohella keittoon voi laittaa sipulia ja porkkanakuutioita, mutta hyvää se on ilman niitäkin!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1996g6032kcal357.6g967.9g20g213.5g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen1597g2219kcal303.3g0g111.8g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7232g16502kcal1321.8g1935.8g263.6g427g
Valittu annoskoko3616g8251kcal660.9g967.9g131.8g213.5g
Annoskoko puolitettuna1808g4125kcal330.5g484g65.9g106.8g
Arvot/100g100g228kcal18.3g26.8g3.6g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274652