Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 600g486kcal9.4g101g0.3g18g
Lanttu 300g87kcal3g13.8g0.9g5.4g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g720g684kcal144.1g0g12.2g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g34g299kcal0g0g33.8g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g300g510kcal4.8g6.3g51g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g42g50kcal1.1g2.5g3.8g0.6g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g1501g375kcal13.5g61.5g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7236g5047kcal355g381.8g221g52g
Valittu annoskoko3618g2524kcal177.5g190.9g110.5g26g
Annoskoko puolitettuna1809g1262kcal88.8g95.5g55.3g13g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543