Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Peruna, punnittu kuorineen 45g29kcal0.7g5.9g0.1g0.4g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Paistijauheliha nauta 5%180g232kcal37.4g0g9g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa45g135kcal10.3g0g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana724g848kcal98.6g21.6g39.2g4.8g
Valittu annoskoko362g424kcal49.3g10.8g19.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna181g212kcal24.7g5.4g9.8g1.2g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794