Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 156g35kcal0.8g4.8g0.3g3.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g31g121kcal10.3g0g8.9g0g
Juusto, mozzarella 31g82kcal5.8g0g6.3g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Basilika, tuore2.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana725g578kcal36g20.8g36.4g12g
Valittu annoskoko363g289kcal18g10.4g18.2g6g
Annoskoko puolitettuna181g145kcal9g5.2g9.1g3g
Arvot/100g100g80kcal5g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541