Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 23g9kcal0.2g1.6g0g0.6g
Kaali, paistettu 16g13kcal0.2g0.7g1g0.4g
Sipuli, paistettu 7.3g7.4kcal0.1g0.4g0.6g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria29g38kcal3.5g0.3g2.6g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 102g56kcal1.6g13.4g0.2g0.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g4.4g17kcal0.1g0.9g1.5g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2.9g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana726g330kcal11.8g35.6g16.4g4.2g
Valittu annoskoko363g165kcal5.9g17.8g8.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna182g82kcal3g8.9g4.1g1.1g
Arvot/100g100g45kcal1.6g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777