Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1505g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g33g119kcal14.9g13.2g2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 166g503kcal14.5g91.7g3.1g23g
Vehnäjauho puolikarkea 1761g6042kcal179.4g1232.6g21.1g61.6g
Siirappi 60g182kcal0.1g44.6g0g0g
Oliiviöljy 81g719kcal0g0g81.3g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7272g15129kcal417.8g2764.2g215g169.2g
Valittu annoskoko3636g7564kcal208.9g1382.1g107.5g84.6g
Annoskoko puolitettuna1818g3782kcal104.5g691.1g53.8g42.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206