Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini1.3g4.6kcal1.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 133g85kcal4.2g6.4g4.6g0g
Kananmuna, keitetty 80g114kcal10g0.2g8.2g0g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g100g129kcal24.3g1.5g2.3g0g
Tilli mauste3.1g0.5kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore4.6g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g690kcal80g19.8g30.4g1.2g
Valittu annoskoko364g345kcal40g9.9g15.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna182g173kcal20g5g7.6g0.3g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121