Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka85g228kcal16.9g0g17.7g0g
Kurkku 56g6.2kcal0.3g0.8g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g70g14kcal0.4g2.7g0.2g1g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 28g3.7kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vispikerma (Milbona)56g165kcal1.4g1.8g16.9g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Sinappi (teollinen)2.8g3.6kcal0.1g0.4g0.2g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 2.8g0.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g1024kcal54.2g13.2g83g3.4g
Valittu annoskoko364g512kcal27.1g6.6g41.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna182g256kcal13.6g3.3g20.8g0.9g
Arvot/100g100g141kcal7.4g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956