Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 75g535kcal0.6g0.3g60.3g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai74g257kcal8.8g52.2g1.5g2.2g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)28g9kcal0.9g1.4g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g113g38kcal0.2g8g0.3g2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.9g6.9kcal0.1g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g2165kcal26.6g228.2g128.6g8.4g
Valittu annoskoko365g1082kcal13.3g114.1g64.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna182g541kcal6.7g57.1g32.2g2.1g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272