Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 9g66kcal0.1g0g7.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen112g37kcal3.7g5.5g0g0g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki37g21kcal3.2g1.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 194g667kcal19.8g136.1g2.3g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g1597kcal56g287.2g19.8g14.8g
Valittu annoskoko365g798kcal28g143.6g9.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna182g399kcal14g71.8g5g3.7g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567