Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2403g8409kcal288.3g1657.8g45.7g120.1g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g24g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl200g1802kcal0g0g200.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g20422kcal576.6g3315.6g491.8g240.2g
Valittu annoskoko3648g10211kcal288.3g1657.8g245.9g120.1g
Annoskoko puolitettuna1824g5106kcal144.2g828.9g123g60.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462