Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1201g1994kcal228.2g0g120.1g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Makaroni, keitetty, suolaa 525g507kcal15.8g102.9g1.7g5.2g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 1201g353kcal6.7g63.6g2.4g22.8g
Smetana, rasvaa n. 40 % 300g1171kcal6.4g6.6g126.1g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Juustoraaste emmental punaleima300g1171kcal87.1g0g90.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 23g0.3kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g10490kcal694g360.4g682g62g
Valittu annoskoko3648g5245kcal347g180.2g341g31g
Annoskoko puolitettuna1824g2623kcal173.5g90.1g170.5g15.5g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429