Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 50g19kcal0.5g3.5g0.1g1.3g
Palsternakka 24g15kcal0.1g2.8g0.1g1.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)2.5g6.3kcal0.3g0.1g0.6g0g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g2.3g2.7kcal0g0.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 63g24kcal0.1g5.1g0.1g0.9g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g24g49kcal5.4g0g3g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g7.8g11kcal0.2g0.5g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana731g276kcal14.2g28.8g9.8g7.8g
Valittu annoskoko366g138kcal7.1g14.4g4.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna183g69kcal3.6g7.2g2.5g2g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712