Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 60g46kcal1.1g9.3g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 20g6.7kcal0.1g1.1g0g0.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g4.4g1.3kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis46g52kcal10.1g0g1.4g0g
Emmental juustoraaste, lidl11g40kcal3.2g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana731g294kcal29.2g21.6g9.2g2.4g
Valittu annoskoko366g147kcal14.6g10.8g4.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna183g74kcal7.3g5.4g2.3g0.6g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312