Punajuuri-perunasosekeitto

Kuori punajuuret, pilko kuutioiksi.

Keitä vedessä kunnes hieman pehmenneet.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat.

Keitä yht. noin puoli tuntia.

Lisää kasvisliemikuutio ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Lauran84

N63 sanoi...

Tähän kannattaa lisätä vielä sipulia, valkosipulia ja porkkanaa makua antamaan. Kerman sijaan voi käyttää Koskenlaskijaa, joka antaa lisämakua.

sunnuntai 06.05.2012 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 127g97kcal2.4g19.7g0.3g1.3g
Punajuuri 82g31kcal0.8g5.6g0.2g2g
Vesi118g0kcal0g0g0g0g
Laktoositon ruokakerma 15% (Arla), annos 200g36g58kcal1g1.6g5.5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.4g6.1kcal0.2g0.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana732g385kcal8.8g54.2g13g6.6g
Valittu annoskoko366g193kcal4.4g27.1g6.5g3.3g
Annoskoko puolitettuna183g96kcal2.2g13.6g3.3g1.7g
Arvot/100g100g53kcal1.2g7.4g1.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=219013