Laiskanpäivänlaatikko (Dzinni, Karppila)

Laita uuni lämpenemään 200° C.

Kaada toinen kukkakaalipussillisista uunivuokaan (en käytä kovin laakeaa vuokaa, vaan sellainen hiukan syvempi on parempi).

Ripottele päälle suolaa ja kohtuullisen runsaalla kädellä valkopippuria (pidän valkopippurista ja niinpä sitä menee tässä noin puoli ruokalusikallista, suolaakin saman verran, mutta makunsa kullakin).

Kaada päälle toinen pussillinen kukkakaalta ja toista maustamisoperaatio.

Lurauta päälle kerma ja tuikkaa uuniin.

Jos käytät jäisiä kukkakaalenpaloja, painele jossain vaiheessa ne tiiviimmin nesteen alle.

Kun pinta alkaa ruskistua, peitä foliolla ja vähennä hiukan lämpöä.

Anna hautua pehmeäksi.

Tarjoile lisäkkeenä.

Laitoin tarkoituksella tuohon VAIN neljä annosta, koska tätä ylensä pitää santsailla...

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mandariini, keskiarvo, punnittu kuorineen 41g15kcal0.2g2.7g0.1g0.6g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g225g38kcal4.3g4.7g0.5g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g100g340kcal2g3g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana733g786kcal13g20.8g71.2g1.2g
Valittu annoskoko366g393kcal6.5g10.4g35.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna183g197kcal3.3g5.2g17.8g0.3g
Arvot/100g100g107kcal1.8g2.8g9.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=453613