Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.3g0.9g2.6g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 75g525kcal0.5g0g59.2g0g
Mustikka113g38kcal0.6g7.2g0.5g3.7g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 34g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana734g2095kcal22.6g217.2g125.4g12.6g
Valittu annoskoko367g1047kcal11.3g108.6g62.7g6.3g
Annoskoko puolitettuna183g524kcal5.7g54.3g31.4g3.2g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796