Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2503g597kcal45.1g54.6g7.5g57.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 751g475kcal22.5g36g26.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g258kcal7.7g52.6g0.9g2.6g
Oivariini, 80 normaalisuolainen75g541kcal0.8g0.8g60.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste250g901kcal72.6g4.3g70.1g0g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g5986kcal297.4g296.6g379.8g119.4g
Valittu annoskoko3680g2993kcal148.7g148.3g189.9g59.7g
Annoskoko puolitettuna1840g1497kcal74.4g74.2g95g29.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130