Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g73g249kcal9.5g49.5g1.2g3.9g
Kurpitsansiemen, Risetti34g191kcal6.1g14.2g12.2g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 23g152kcal6.1g1.6g13.1g2.8g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g14g88kcal2g2g8.8g0g
Hasselpähkinä 23g145kcal3.2g0.8g13.8g3.9g
Pellavansiemen kokonainen 11g57kcal2.2g0.1g4.7g3g
Auringonkukansiemen 23g134kcal5.2g2.8g11.2g1.4g
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana738g2034kcal68.6g142g130g30g
Valittu annoskoko369g1017kcal34.3g71g65g15g
Annoskoko puolitettuna185g508kcal17.2g35.5g32.5g7.5g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305