Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g699g142kcal4.2g26.6g2.1g9.8g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 210g27kcal2.3g2.1g0.4g2.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki559g447kcal72.7g11.2g11.2g0g
Hunajameloni kuorittu 489g179kcal3.1g38.2g0.5g3.9g
Parsakaali brokkoli 280g98kcal12.9g5.5g0.8g7g
Saksanpähkinä 98g666kcal14.4g3.2g63.8g15.6g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g84g60kcal2.1g14.1g0.1g0g
Persilja 28g7.6kcal0.4g0.3g0.1g2.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g643g579kcal40.5g102.9g1.9g0g
Kananmuna, keitetty 461g658kcal57.7g1.4g47.3g0g
Rypsiöljy 76g668kcal0g0g75.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml70g15kcal5.7g0g0.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g7091kcal432g411g407.8g81.4g
Valittu annoskoko3696g3546kcal216g205.5g203.9g40.7g
Annoskoko puolitettuna1848g1773kcal108g102.8g102g20.4g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004