Kreikkalaiset lihapyörykät

Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Zibe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g42kcal4.8g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Kaurahiutale 2.5g9kcal0.4g1.4g0.2g0.3g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.9g1.1kcal0g0.2g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g133kcal11.2g3.8g8g0.8g
Valittu annoskoko37g67kcal5.6g1.9g4g0.4g
Annoskoko puolitettuna18g33kcal2.8g1g2g0.2g
Arvot/100g100g181kcal15.2g5.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274062