Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis18g20kcal3.9g0g0.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g52kcal8g1.4g1.8g0g
Valittu annoskoko37g26kcal4g0.7g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna19g13kcal2g0.4g0.5g0g
Arvot/100g100g70kcal10.8g1.9g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079