Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.7g5.2kcal0.2g1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Oliiviöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g157kcal4.6g28.8g2g1.6g
Valittu annoskoko38g79kcal2.3g14.4g1g0.8g
Annoskoko puolitettuna19g39kcal1.2g7.2g0.5g0.4g
Arvot/100g100g209kcal6.1g38.3g2.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206